Medicin mot kondylom

Översikt av läkemedel mot kondylom (könsvårtor)

 
Wartec

Condiline

Aldara
receptbelagd: Ja Ja Ja
Verksamt ämne: Podophyllotoxin Podophyllotoxin Imiquimod
Doftfri: Ja Ja Ja
Tillverkare: Stiefel Arden healthcare Meda
Könsvårtor: Ja Ja Ja
Kondylom: Ja Ja Ja
Övriga hudvirusinfektioner: Nej Nej Ja
Effekt efter: 4 veckor 4-8 veckor 8-16 veckor
Formulering: Salva Vätska Salva
Förebygger mot kondylom: Ja Ja Ja
Tidigast vårtfri: 3 veckor 3 veckor 8 veckor
Pris från: 666 kr 629 kr 1403 kr
Länk nätapotek: Wartec Condyline Aldara

Sammanfattning av läkemedel mot kondylom och könsvårtor:
Wartec – Condiline – Aldara

Wartec
Wartec och Condyline använder sig av samma aktiva substans, nämligen podofyllotoxin vilket är en substans som är starkt antviral och som angriper de virusinfekterade cellernas tillväxt. Läkemedlet är för strikt utvärtes behandling av könsvårtor (kondylom) och kan vara direkt skadligt om man får det i tex ögonen. Formuleringen är en slags gel som penslas på angripna hudområden. Hos män behandlar man kondylom på penis och runt anus och hos kvinnor behandlas normalt vårtor på yttre könsorganen som blygdläppar men även runt anus. Wartec och användingen av podofyllotoxin är mycket utbredd i världen och är för många den bästa behandlingen. Dock svarar man olika på på läkemedel därför kan vissa personer få bättre resultat med den nyare medicinen Aldara.

Condiline
Condyline innehåller podofyllotoxin en substans som är starkt antviral och som angriper de virusinfekterade cellernas tillväxt. Läkemedlet är för strikt utvärtes behandling av könsvårtor (kondylom) och kan vara direkt skadligt om man får det i tex ögonen. Formuleringen är en slags vätska som penslas på angripna hudområden. Hos män behandlar man kondylom på penis och runt anus och hos kvinnor behandlas normalt vårtor på yttre könsorganen som blygdläppar men även runt anus. Condyline och användingen av podofyllotoxin är mycket utbredd i världen och är för många den bästa behandlingen. Dock svarar man olika på på läkemedel därför kan vissa personer få bättre resultat med den nyare medicinen Aldara.

Aldara
Aldara fungerar genom en helt annan substans än Condyline och Wartec nämligen via Famciklovir. Salvan som Aldara är formulerad som appliceras lokalt och stimulerar ditt immunförsvar att angripa kondylominfektion. Lokalt behandlat område frigör cytokiner vilka effektivt hindrar vårtornas tillväxt och spridning. Kondylom kan vara mycket svårbehandlad och många behöver upprepade kurer med olika läkemedel för att blir friska. För dig som provat Condyline/Wartec är det en bra ide att prova en kur med Aldara. Om ditt immunförsvar responderar på Famciklovir kan du bli vårtfri mycket snabbt!

Summering:
Börja med att behandla med en eller två kurer med Condyline eller Wartec. Efter några veckor ser du hur din hud reagerar med främst om kondylomen verkar ha minskat. Får du bra effekt fortsätt behandlingen så fort din hud läkt ut efter föregående behandling. Märker du liten eller ingen effekt efter de första 1-2 kurerna bör du byta till Aldara. Hur bra du reagerar på behandlingen har med ditt immunförsvar att göra och hur väl Aldara stimulerar detta.